Leuk! Je bent geïnteresseerd om lid te worden bij de grootste studentenvereniging van Deventer.
Lid worden van de vereniging is heel makkelijk. De eerste drie woensdagen van september organiseren wij inschrijfborrels. Op deze borrels kun je kennismaken met huidige en nieuwe leden, het bestuur, commissies en taakgroepen en feestcafé de Tijd. Onze besloten plek elke woensdag van 21:00 tot sluiting.
Tijdens deze inschrijfborrels schrijf je je in middels het inschrijfformulier en ga je akkoord met de contributie en het huishoudelijk regelement.
Om op de hoogte te blijven van specifieke data en tijden raden wij je aan om onze Facebookpagina te ‘liken’. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hoe hoog is de contributie?
– Aankomend jaar zal dit jaar 65,- euro bedragen. Dan ben je elke borrel welkom, zijn bepaalde grote activiteiten voor jou gratis en krijg jij ook nog eens speciale studentenkorting deals.

Is er een ontgroening?
– Nee, wij hebben geen ontgroening. Wij verwachten wel dat je bij het introductiekamp aanwezig bent. Op dit kamp is er geen ontgroening maar leer je huidige en nieuwe leden wel beter kennen.

Ben ik iets verplicht als lid?
– Wij zijn een vereniging waar veel mag en niet veel moet. Wij verwachten wel dat je minimaal 1x per maand aanwezig bent bij een borrel. Bij elke algemene leden vergadering en wij zouden het leuk vinden als je meegaat op het introductie en zomerkamp.

Zijn jullie een jasje/dasje vereniging?
– Nee, alleen de ledenpin is verplicht (deze pin krijg je al je je inschrijft als lid). Je kunt wel een stropdas of vest kopen, maar dit is niet verplicht.

Wanneer en waar zijn de borrels?
– Deze zijn elke woensdagavond bij Feestcafé de Tijd van 21:00 tot dat iedereen weg is.
Het adres: Brink 73, 7411 BW Deventer

Waar kan ik terecht als ik een vraag heb?
– Mocht je een vraag hebben dan kun je altijd een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je kunt het contactformulier invullen op de website.

Ouders

U bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat uw kind lid wil worden en/of omdat u gewoon nieuwsgierig bent naar wat een lidmaatschap bij Nescio precies inhoudt.

Deze pagina is er om al uw vragen te beantwoorden. Verschillende onderwerpen zullen voorbij komen waaronder: is een lidmaatschap te combineren is met een studie, is het nu echt zo duur als dat men denkt en wat de voordelen van het lid zijn bij een studentenvereniging.

Mocht uw kind besluiten om lid te worden bij Nescio, zal hij of zij een fantastische tijd in Deventer tegemoet gaan met veel nieuwe vriendschappen en ervaringen.

Mocht u na het lezen van deze ouderpagina nog vragen hebben, stuur dan gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat is een studentenvereniging?
Een studentenvereniging is een vereniging waar studenten van verschillende aankomstjaren en verschillende studieachtergronden bij elkaar komen. Het voornaamste doel van dit bij elkaar komen is om op een snelle en laagdrempelige manier vriendschappen voor het leven op te bouwen in een, vaak nog onbekende, studentenstad. De activiteiten die op een studentenvereniging worden georganiseerd, zijn er voor en door de leden.

Is een studentenvereniging te combineren met de studie van uw zoon of dochter?
Lidmaatschap van een studentenvereniging is zeker goed te combineren met de studie van een student. Uw zoon/dochter kan zelf bepalen hoeveel tijd hij/zij er in steekt. Uw zoon kan alleen naar de borrels komen of incidenteel mee doen met een activiteit.

Maar uw zoon/dochter kan er ook meer tijd in steken door in een taakgroep/commissie plaats te nemen of zelfs een jaar een bestuurstaak op zich te nemen.

Uw zoon of dochter kan dit zelf bepalen. Wij hebben al vereniging wel 1 duidelijk standpunt: ‘school gaat voor’. Als wij merken dat de studie van uw zoon of dochter minder gaat door de vereniging dan spreken wij hem of haar daar op aan. En natuurlijk gaan wij hem/haar dan ook helpen.

Ontplooiing naast studie
Ten slotte is een studentenvereniging bij uitstek de plek voor uw zoon/ dochter om zichzelf te ontplooien naast de studie. Tijdens zijn/haar studententijd ontwikkelt een student ‘hard skills’ via het curriculum. Binnen een studentenvereniging kan hij/zij ook ‘soft skills’ aanscherpen. Zo biedt een studentenvereniging haar leden talrijke mogelijkheden om te ondernemen, samen te werken en ervaring op te doen. U kunt denken aan de organisatie van een borrel,  kamp en feesten, de productie van onze jaarlijkse Almanak of verenigingsblad Nesnieuws of zelfs het uitvoeren van een fulltime bestuursfunctie. Deze ervaring komt uw zoon/ dochter goed van pas tijdens de studietijd, maar ook later bij de zoektocht naar een echte baan. Tevens bouwen studenten bij hun vereniging een netwerk op wat ook voor hun toekomst erg handig is.

Voor meer informatie over verplichtingen, geldzaken of ontgroening verwijzen wij u graag naar de pagina: Inschrijven/FAQ. U kunt ook kijken op: http://www.wordlid.com/voor-ouders.