Geschiedenis

Begin zomer 2013 ontstond er een zevenkoppig gezelschap, bestaande uit zeer gemotiveerde studenten die het ondernamen een studenten vereniging in Deventer op te richten. Zij wisten dat er alleen een christelijke studentenvereniging in Deventer bestond maar misten een studentenvereniging die voor alle studenten toegankelijk was. Op 5 september 2013 was het zo ver en werd Nescio een feit.

In de aanloop hier naar toe is het bestuur bezig geweest met de invulling van Nescio; de naam, visie, lijfspreuk, het logo en tradities. Tevens is Nescio actief geweest tijdens de HOI-dagen van Saxion Hogeschool, waar participatie aan het HOI-programma en ledenwerving centraal stonden. Vanwege een groot succes heeft Nescio haar eerste doel mogen bereiken, namelijk 50 leden!

Gedurende het eerste jaar is Nescio samen met haar leden bezig geweest met het opzetten van een aantal mooie tradities en de vormgeving van haar kernwaarden. Deze zijn broederschap, gelijkheid, betrokkenheid en diversiteit. Dit is tot stand gekomen door middel van de borrels in de eerste thuisbasis, de ‘7e Hemel’. Hiernaast hebben feesten zoals oktoberfeest en Gala, tradities zoals Fright Night, Dauwtrappen en Paasontbijt mede bijgedragen aan de ontwikkeling van Nescio.

Na het eerste jaar heeft Nescio gezien dat de kernwaarden erg hoog in het vaandel staan bij de leden, zichtbaar door de hechte groep studenten. Het ledenaantal van Nescio laat in het tweede jaar een verdubbeling zien, namelijk een groei van 50 naar 100 leden. Dit betekende echter wel dat er afscheid genomen werd van de veilige thuishaven, de 7e Hemel, om te verhuizen naar Brink 20. Dit was voor iedereen even wennen. Gelukkig brachten de nieuwe leden en omgeving een frisse sfeer met zich mee waardoor Nescio zich verder heeft mogen ontplooien.

In het tweede jaar zijn alle tradities doorgezet en een aantal toegevoegd, zoals het Nieuwjaarsdiner en de Valentijnsborrel. Tevens is het activiteitenscala verbreed met verschillende soorten evenementen om de leden dat extra beetje ontspanning en gezelligheid maar ook zelfontplooiing te bieden.

Na het tweede jaar sloot helaas Brink 20 waarnaar wij gedwongen werden een nieuwe locatie te zoeken voor onze borrels, in onze zoektocht zijn wij opgevangen door Feestcafé De Tijd. Hier vieren wij nog steeds met veel plezier onze feesten en borrels.

Inmiddels bestaan wij van al 5 jaar en hebben we ruim 150 leden.

Wij, Nescio, hopen ons in de aankomende jaren verder te kunnen ontwikkelen en een toevoeging te kunnen zijn en blijven aan het studenten leven in Deventer. Samen met al onze leden moet dit absoluut lukken!

Najaar kamp 2017